Jan en Anita

Een kijkje in ons leven

De cirkel is schijnbaar rond.

Written By: Anita - mrt• 27•15

Ik heb al lang niet meer geblogd. Mag niet zeggen dat ik geen inspiratie had, want een heleboel dingen zijn intussen gebeurd, ons overkomen, anderen overkomen en/of  is actueel in de wereld. En waar kunnen en willen we dan de nadruk op leggen……  Och…dat is voor iedereen anders. Elke mens heeft zijn of haar eigen rugzakje en leeft daaruit en wordt vandaar uit getriggerd. Bij ons was dat even onze gemeenschappelijke gezondheid. Jan zijn huidkanker is een belangrijk onderdeel geworden in ons leven en we leerden dat je op de wip wordt gezet. Goedaardig of kwaadaardig. Bij Jan was de huidkanker kwaadaardig aan zijn oorlel. De plastische chirurg heeft de oorlel geopereerd en toen bleek dat Jan zijn hoofdhuid geheel met chemozalf ingesmeerd moest worden met alle gevolgen van dien. Zijn hoofdhuid zo zou danig open gaan en bloederig en pijnlijk worden dat hij niet meer zou kunnen functioneren en wel zo dat mijn schouderoperatie uitgesteld diende te worden in oktober. Mijn operatie werd verschoven naar januari 2015, maar van zaterdag 20 op zondag 21 december 2014 kreeg ik een blindedarm ontsteking en werd alles weer verder naar achter geschoven, omdat ik minstens 6 weken tussen 2 volledige narcoses zou moeten hebben. Inmiddels ben ik op vrijdag de 13e februari geopereerd en gaat mijn schouder de goede kant op. Ook Jan heeft met zijn huid de afspraak met de dermatoloog dat hij één maal per jaar op controle komt, tenzij zich plekjes aandienen die hij niet vertrouwt. So far so good…

Alle gezondheidsbeslommeringen hebben ons wel bewust gemaakt. Bewust van ons zelf, bewust van onze omstandigheden, bewust van het leven en de verrassingen die het soms biedt. Maar ook geeft het inzicht en duidelijkheid in onze wensen en onze toekomstplannen. Wat willen we eigenlijk nog in ons leven, wat kunnen we nog en hoe gaan we dat realiseren? En dan de luxe hebben, om daar nog over na te mogen denken en dan te handelen ook nog!

En daar begon ons avontuur….. Stap 1: we gaan de boerderij te koop zetten. De Braakveldhoeve….. ons pareltje. Daar waar ruim 12-13 jaar ons thuis was en we genoten hebben van alles wat het huis ons bood. De opkomst van de zon, waar we samen over de verwarming naar stonden te staren, genietend van de kleuren die zich steeds warmer toonden over de rijp van de wei heen. Soms een schim van een setje koeien in de mist, soms paarden…. Maar wat prachtig was het! Onze paarden die in het zonnetje lagen of stonden te genieten! Ik heb vele foto’s geschoten om die dierbare momenten vast te leggen.

 

Deze momenten staan in mijn geheugen en in mijn hart gegrift. Onze hondjes Fritsie en Macho, onze paarden…Juwel en haar veulen T.T., toen nog met Paulus en Burre en Varette. De poesjes en ons kleine grijze Tijgetje, die aangereden werd. Kleine Chicky als vondeling hier gebracht….. Macho die hier op de boerderij kwam en ons ook weer verliet. Zijn boom als levend monument in onze tuin <3. Het grote Genieten en het vele werk. De aangename avonden met vrienden en familie om de open haard of in de tuin met een barbecue. De nodige flessen wijn, afkomstig uit alle landen! Oppervlakkige humor en diepgaande gesprekken.  Het hoorde erbij en we zijn er dankbaar voor. Het heeft ons gevormd en laten zien wat er allemaal kan. En we zijn ons bewust van het feit dat het nooit meer terug komt. Niet zoals het geweest is in ieder geval, maar anders en ook dat is goed!

Want, toen we de beslissing genomen hadden om de boerderij toch te koop te zetten en te kijken of we toch een tweede huisje in Griekenland konden realiseren, bleek de cirkel voor ons hier rond te zijn. Ruud kwam, zag en overwon. Zoals wij al jaren verliefd waren op de Braakveldhoeve, en als we hier voorbij reden gepakt werden door de uitstraling van het huis, bleken Susanne en Ruud al vele jaren hetzelfde gevoel te hebben! Hoe mooi is dat……

Wij hebben het te koop gezet om te verkopen en zij hebben binnen 3 weken de kans genomen om alles te regelen zodat zij er hun rust zullen vinden en hopelijk kunnen genieten van de energie en pracht van wat het huis hun kan bieden. Zij hebben hun eigen paarden en inmiddels zijn er de afgelopen week 2 veulens geboren. De eerste is een hengstveulen die Harrie van de Braakveldhoeve gaat heten. Zo super! Vervolgens werd er nog een nieuwe bewoner geboren: Late night….alhoewel die vroeg in de ochtend het levenslicht zag :-).

Dat brengt herinneringen mee: Vandaag op 27-03-2015 is het precies 2 jaar geleden hebben Jan en ik eerst Fokke opgehaald in Friesland en vervolgens Plien in Zwolle. Zij maakten ons plaatje compleet hier om ongelooflijk te genieten van onze paarden onder het zadel en in het span. Iedere woensdagochtend de Drunense Duinen in en zowat elk weertype trotserend. Heerlijk! Paulus is met pensioen en loopt bij mijn vader inmiddels op het landgoedje. Mijn zwarte parel en onze ‘oude meester’. Gisteren bezocht ik hem, maar zijn wei, die hij met niemand meer hoeft te delen, was interessanter dan mijn aanwezigheid. Volgens mijn vader was het “uit” met Paulus en mij :-). Hij is daar helemaal de koning!

Plien en Fokke gaan naar een pensionstal in Sint-Michielsgestel, dicht bij prachtige natuurgebiedjes en uitrijmogelijkheden. Voldoende weidegang en er wordt meer dan uitstekend voor ze gezorgd als wij weg zijn. Want wij gaan onze grote droom verwezenlijken en een 2e huisje in Griekenland zoeken, waar we heerlijk kunnen gaan genieten van het warme klimaat, de rust en de vriendelijkheid van de Griekse bevolking. De mensen, de taal, de muziek, het eten, het beroemde Griekse zonlicht, het landschap en vooral de azuurblauwe zee heeft al in 1984 mijn hart gestolen. En gelukkig werd die liefde gedeeld door Jan.

Nu, terug kijkend op het afgelopen anderhalf jaar, zijn we blij met de rust in het vooruitzicht. We hebben in een stroomversnelling gezeten, en dingen moeten laten voor het werk, maar daar ook weer dingen voor terug gekregen, de resultaten die je later pas kunt oogsten. We verheugen ons op de vakantie die we een paar dagen geleden hebben gepland met de reis via Oostenrijk als belangrijke tussenstop bij Truus en Hannie en verder alle ontdekkingen die in het verschiet liggen. We gaan op snuffelstage in Griekenland en prijzen ons gelukkig dat we tips en advies krijgen van mensen die Griekenland op hun duimpje kennen en ons terzijde willen staan!

We vieren het leven, gaan herinneringen sparen zoals ik vele blogs geleden al eens schreef, gaan genieten van alles wat het leven ons biedt en we moeten vooralsnog zorgen dat we onze definitieve verhuizing af gaan ronden. Susanne en Ruud staan te trappelen om in de Braakveldhoeve te gaan wonen en wij snappen helemaal waarom! Wij kennen en delen dat gevoel. Maar zoals ik al schreef, zijn wij 360 graden meegedraaid in de cirkel en gaan we nu een ander leven tegemoet. Ons huis komt in goede handen. Wij gaan het zonnige zuiden tegemoet en nemen Fritsie mee naar Lefkas. Ook haar cirkel is dan rond en we gaan samen genieten van een bordje calamaris…..zoals we ooit in een baaitje begonnen zijn. Die prachtige baai net buiten Sivotha (Thesprotia) en restaurant zijn er nog…. Nog ff wachten en dan zijn wij er ook weer!

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Comments

 1. Mieke schreef:

  Super geschreven! Heel veel geluk daar in het mooie Griekenland!! xx

  • Dré en Elly Oremans schreef:

   Geweldig!! Realistisch verhaal. Wij wensen jullie alle geluk met het afronden van deze cirkel! Liefs van ons en hééél veel succes!

 2. Anne-Marie van Rozendaal schreef:

  Wat een geweldige blog weer!! Wij wensen jullie alle geluk van de wereld in het geweldig Griekenland!

 3. wendy schreef:

  Geweldig anita, het is jullie van harte gegund!! Succes met t zoeken naar een nieuw plekje, maar vooral geniet van die momenten!!! Xx

 4. Bogaerts Jos schreef:

  Veel succes met jullie zoektocht, het is jullie gegund. En wie weet zien we elkaar 1 van de volgende jaren nog eens. Kunnen we nog eens lekker genieten van de griekse keuken en wijn !!!

 5. Rian schreef:

  Twee hele bijzondere mensen met een zeer speciale hond die hun droom gaan vervullen. Wij wensen jullie heel veel geluk, gezondheid en liefde toe. warme groetjes en heel veel liefs

 6. Wendy vd Logt schreef:

  Heel mooi geschreven Anita. Heel veel geluk en gezondheid toegewenst bij het maken van vele mooie nieuwe herinneringen in jullie geliefde Griekenland.

 7. marij van den Broek schreef:

  Wat een mooie blog. Wij wensen jullie alle geluk en gezondheid toe.En een fijne tijd in Griekenland.

 8. Joyce Quist schreef:

  Zoals altijd zo mooi geschreven! Heel veel geluk met jullie toekomst plannen. Het moet een heerlijk gevoel zijn om jullie droom te kunnen verwezenlijken. Heel veel geluk samen!

 9. annelies schreef:

  geweldig hoe jij de woorden aan elkaar kan rijgen, iedere keer lees ik vol verbazing jouw blog, super mooi.
  ook wij wensen jullie veel succes en geluk bij het zoeken van een mooi huis in griekenland. de griekse rust/zon zal ook voor de gezondheid van jan en jouw goed doen. geniet er van. XXX

 10. marij van den Broek schreef:

  Wat een mooie blog.Wij wensen jullie alle geluk en gezondheid toe.En een fijne tijd in Griekenland. Lieve groetjes Toon en Marij.

 11. Claudia schreef:

  Heel veel geluk samen in Griekenland en doe mijn schoonouders de groeten.

Je reactie is erg welkom!