Jan en Anita

Een kijkje in ons leven

Geen afscheid, maar een nieuw begin!

Written By: Anita - nov• 17•17

Gisteren was het 16 november 2017 en ben ik inmiddels 54 jaren oud mogen geworden. Dit vierden we in bescheiden kring: Jan en ik hebben gisteren middag heerlijk geluncht in Lefkas stad. Nadat in de vroege ochtend al vele leuke verjaardagwensen binnen kwamen via Whatsapp, Facebook, Messenger, telefoon en Facetime had ik wat later dan gepland eindelijk tijd om te douchen en frisgewassen aan mijn jarige dag te beginnen. Dat gebeurde met een bescheiden ontbijtje, omdat we wisten dat we nog twee keer lekker zouden eten die dag.

Op weg naar Lefkas stad heb ik mijn vader gebeld en even bij gekletst, omdat hij nog nooit mijn verjaardag op wat voor manier heeft overgeslagen of is vergeten, buiten de laatste jaren dan…. Hij zei altijd een paar dagen voor mijn verjaardag steevast: “Je hoeft je verjaardag niet te vieren, maar ik kom je toch een hand en een kus geven!”. Nu hij zelf niet bij machte is om te bellen, pleeg ik het telefoontje naar Barbaradael en daar blijkt hij onder handen te worden genomen door de pedicure, die hij vroeger altijd zijn ‘hoefsmid’ noemde :-). Hij weet dat 16 november een speciale dag is maar herinnerde zich niet precies waarom. Kreeg wel duidelijk een link met een verjaardag maar dacht richting moeder. Als ik zeg dat ik de jarige ben, begint Anouk van woning 8-B en de pedicure samen spontaan voor mij zingen en mijn vader zingt lustig mee. Geweldig toch <3. Anouk zou ervoor zorgen dat hij die avond een lekker borreltje extra krijgt om mijn verjaardag toch een beetje mee te kunnen vieren. Dank Anouk!!

Na een overheerlijke cappuccino bij ons vaste stekkie “Once upon a pie” in Lefkas stad, wandelen we door de hoofdstraat en winkelen we wat. Daarna schuiven we aan bij GoGo voor traditionele gerechtjes en we genieten van de heerlijke lunch die dag. De 19-20 graden worden in het zonnetje makkelijk aangetikt en buiten een vakantie in Australië met 26 graden en 6 jaar geleden een dikke 30 graden in Bushmanskloof in Zuid-Afrika, waar we met Joyce en Dirk mijn verjaardag vierden, heb ik meestal niet zo’n best weer op mijn feestjes gehad. Bij mijn geboorte scheen Sinterklaas in het land te zijn aangekomen in bittere koude en gure wind. Ik lag rondom warm en niemand in de weg, zou mijn vader zeggen, dus heb daar niks van meegekregen ;-).

Dus genoten we van de zonnestralen en warmte, na dagen van regen, onweer en stormachtige omstandigheden, die Griekenland sinds de afgelopen dagen teistert. De overstromingen in Athene hebben zelfs 16 doden tot gevolg en nog steeds worden een aantal mensen vermist. Tragische gebeurtenissen….

We liepen een idyllisch kerkje binnen en ik steek een paar kaarsjes aan voor de geliefden die niet in mijn nabijheid zijn, maar die ik wel mis op zo’n moment. Ook sta ik stil bij het verlies van een tweetal vriendinnen waar ik nooit meer lieve, gekke wensen van toegestuurd zal krijgen…… Ik word 54 vandaag maar zij mochten net 50 en precies 53 worden. Iedereen kan af en toe een lichtpuntje gebruiken en ik steek dan ook voor de nabestaanden en en familieleden een kaarsje op.

We rijden rond 16.00 uur weer richting ons appartement met nog steeds 18 graden en stralend weer en doen even volgens goed Grieks gebruik een tukkie. Om 20.00 uur halen Ingrid en Frits ons op en gaan we naar de familie van onze vriend Akis. Zijn moeder en vader hebben een overheerlijke homemade pizza voor ons gebakken en een spaghetti carbonara voor Frits gemaakt die echt geweldig is. Ik vier mijn verjaardag voor het eerst in Griekse stijl, in een warme setting (letterlijk) en het is leuk om dit mee te maken. Het dessert wordt door mij aangeleverd en is een eigen gemaakte appel-peren taart begeleid door een bolletje vanilleijs. we krijgen leuke cadeautjes als aandenken voor deze avond en worden nog eens extra geknuffeld!

 

 

 

 

Die avond trekt de wind weer aan omdat we een staartje meekrijgen van de TLC Zynon, oftewel de tropische cycloon die vanaf Italië richting Griekenland trekt en daarmee de zuidelijk Ionische eilanden raakt en dan via de Peloponnesos richting de Egeïsche zee trekt. We houden onze vingers crossed en maken het niet te laat omdat het onweer en de regen toeneemt. We worden veilig naar huis gebracht en duiken geheel voldaan ons bedje in.

Vandaag is het dus 17 november 2017 en maak ik deze blog voor het laatst op deze website. Na jaren van volle tevredenheid hier geblogd te hebben, ga ik zeker niet stoppen met schrijven, maar wel op deze site. Het leek me wel een mooie afsluiter en meteen een nieuw begin in vele manieren, omdat er zoveel gebeurt in ons leven.  Met de hulp van Monique Tijmes is het gelukt om oud in nieuw over te laten vloeien en kan ik dit dan ook vers in mijn 54e levensjaar gaan doen.

Qua schrijven zal ik niet super veel veranderen denk ik, want ik ben nu eenmaal wie ik ben en ook mijn stijl, woordkeuze en de onderwerpen die worden belicht zullen weer gaan over ons dagelijkse leven en hetgeen wij daarin meemaken. Toch zal er ook best wel een verandering tastbaar zijn omdat ook ons leven niet stil staat en we zeker door onze levenservaringen anders tegen dingen en mensen aan gaan kijken. Het staat jullie als lezers vrij om me te volgen of niet en mocht je het ergens absoluut niet of juist wel met me eens zijn, dan hoor of lees ik dat graag. Ook ik ben nooit te oud om te leren ;-).

Hierbij de link waar ik vanaf morgen op door zal schrijven en mijn blogs en foto’s zal gaan plaatsen. Deze ” oude’ blog blijft nog wel even bestaan en Monique heeft alle gegevens al in mijn nieuwe blog over gezet en er is niets verloren en daar ben ik erg blij mee!!

Wees dus welkom op onze nieuw site: https://janenanita.wordpress.com/

Zoals jullie zien zijn de hoofdrolspelers nog hetzelfde en we wensen jullie allemaal alvast een super fijn weekend toe! Tot ziens in de andere blog en alvast super bedankt voor het volgen van onze reizen, belevenissen en wel en wee en de vaak lieve reacties daarop. Hartelijke groet, Jan en Anita X<3

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Je reactie is erg welkom!